Google, gevonden worden en netwerken

Verkopen op een wereldwijd web

Even een blog met een persoonlijke noot. Toen ik aan Cake Obsession begon, was ik nog werkzaam in sales. Of tenminste, sales administratie, klantencontact, debiteurenbeheer en aanverwanten. We waren met een klein team, dus heel veel verschillende werkzaamheden kwamen bij de sales administratie terecht. En dat was leuk want dat zorgde voor heel veel afwisseling. Waar wel regelmatig op gehamerd werd, was "We moeten meer verkopen!"; "Zorg dat je er nog andere kleuren bij verkoopt!". Dat soort dingen. Ik merkte dat ik daar helemaal niet blij van werd, want zo ben ik helemaal niet. Waarom ga je dan toch aan een webwinkel beginnen, waar het in principe draait om verkoop? Want, geen verkoop is eigenlijk een doodvonnis...  

Daarnaast heb ik ook nul ervaring in het maken van een werkende website. Goed, ik heb ooit in Joomla (bestaat dat nog?) een website gemaakt, maar me nog nooit beziggehouden met alles wat erbij komt kijken. En natuurlijk zou je kunnen denken dat je het kunt overlaten aan de experts, maar als starter was dat niet waar ik als eerste mijn geld aan zou kunnen uitgeven.

Gewoon doen!

Dat is dus typisch een gevalletje van

(en trust me, normaalgesproken heb ik dit zelfvertrouwen niet zo hoor!)

Ik deed het dus vrijwel helemaal zelf (ja, echt!) en vind dat ik het redelijk gedaan heb. Natuurlijk is er ruimte voor verbetering, daar ben ik me van bewust. Maar nu komt het volgende waar ik mee aan de slag wil; beter vindbaar worden in Google. Want ook dat is wel een voorwaarde voor verkoop! Daar ligt nog een hoop werk en een flinke uitdaging!

De social media, daar probeer ik zichtbaar te zijn door regelmatig te posten, alhoewel ik de frequentie nu wel iets teruggeschroefd heb. Dat levert me rust op en ik denk dat dat ook OK is!

Wat ik nog meer met de “gewoon-doen” houding in mijn achterhoofd gedaan heb, is onlangs “echte” foto’s te laten maken voor de website! Haha, ik voor de camera, wat vond ik het eng! Gelukkig werd ik gefotografeerd door een dame die ik al 18 jaar ken en me dus uiteindelijk ook op een normale manier kon vastleggen. Ik hoop de foto’s binnenkort te kunnen delen! Edit: bekijk mijn header maar eens, en ook het stukje over mij. Hier vind je wat foto's van Joyce!

Netwerken

En nu? Nu betreed ik nóg een nieuw gebied, namelijk netwerken. Ik ben wel lid van een netwerkgroep en volg daar een hoop berichten. Ik heb een tijdje geleden een handjevol mensen leren kennen, die al heel wat langer zelfstandig ondernemen, maar meer heb ik tot nu toe niet gedaan. Ik vind dat ook best spannend, maar het is wel iets wat ik moet gaan doen! Dus vorige week ben ik voor het eerst naar een netwerkavond geweest, waar ook workshops gegeven werden. Ik moet zeggen dat ik het echt héél erg leuk vond! Mensen die net als ik net begonnen zijn of mensen die al 25 jaar ondernemen, het loopt door elkaar en iedereen staat open om een gesprek te voeren. Ik moet zeggen dat het me best wat energie opleverde! Er gaat nu dus weer een hele nieuwe wereld voor me open!

Er zit dus nog zoveel meer achter een webshop

Ik ben dit nooit begonnen met de gedachte dat ik gewoon een winkeltje op internet gooi en dat het als vanzelf zou gaan lopen. Maar ik realiseer me tegelijkertijd dat heel veel mensen dat dus wel denken, dat je een domein registreert, een winkel inricht, wat spulletjes inkoopt en gaat verkopen. Want ook al hoef ik voor Cake Obsession niet de deur uit (tenzij ik natuurlijk tafels ga dekken), er gaat tijd in zitten, mensen! En misschien wel meer dan in mijn “gewone” baan. Maar, ik doe dit met plezier, want ik merk dat ik het erg leuk vind om dit soort nieuwe gebieden te betreden, te leren en mensen te leren kennen! En het zou nog veel leuker zijn als dit ook allemaal écht z’n vruchten gaan afwerpen. De tijd zal het leren!

Ondertussen dek ik met alle liefde je tafel voor een high tea! De knusse weekenden komen er weer aan, dus plan die gezellige middag met je vriendinnen en contact me! Ook voor Sinterklaas en Kerst mag je me natuurlijk al een bericht sturen! 

 

 

© 2021 - 2024 Cake Obsession Tablestyling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel