Tips voor een top babyshower!

Help, ik organiseer een babyshower!

Het is zover, je gaat een babyshower organiseren voor je liefste zus, beste vriendin of leukste nicht! Hoe pak je dat aan? Voorop staat dat je rekening houdt met de aanstaande moeder (en dat zij het echt leuk vindt om in het zonnetje gezet te worden tijdens een babyshower). Zij is waarschijnlijk al in een wat verder gevorderd stadium en zal niet meer willen (of kunnen) rondrennen met spelletjes. Vaak is een gezellig samenzijn al genoeg inspanning.

Tadaaa! Dit is dé oplossing!

Dan heb ik een uitstekende oplossing voor je; een high tea! Je kunt gezellig met elkaar aan tafel, genieten van de heerlijkste hapjes en thee, en ontspannen de middag doorbrengen. Daarbij kun je nog wat leuke kleine spelletjes bedenken om het thema wat verder rond te maken en klaar ben je!

En hoe krijg je het voor elkaar om zo'n babyshower ontspannen te laten verlopen (ook als organisator)?

Bepaal allereerst met de naasten (partner oid) wanneer de zwangere zou kunnen en stem samen af wie er uitgenodigd gaat worden. Verzamel alle (e-mail) adressen, dat kan soms nog een uitdaging zijn en uiteraard zwijgen de genodigden in alle toonaarden, want de "element of surprise" is over het algemeen het allerleukst! 

Vervolgens is het belangrijk om te bedenken in welke vorm je de babyshower giet; je kunt het natuurlijk bij iemand thuis vieren, of als je een groter gezelschap hebt, kun je overwegen een zaaltje te huren. (Bedenk wel, hoe groter het gezelschap, hoe minder ontspannen het misschien voor de zwangere wordt.) Maar neem van tevoren wel een besluit over het budget (en houd rekening met wat de gasten willen besteden), niets is vervelender dan achteraf voor verrassingen komen te staan!

Maar, hoe kleed ik de high tea aan?

Als je kiest voor een high tea en je gaat met elkaar aan tafel, is de aankleding van de tafel wel een groot onderdeel. Ik denk bij een high tea altijd aan vintage servies, bloemen, kanten tafelkleden… Laat ik daar nu in kunnen voorzien! Je kunt bij mij servies huren óf ik kan de tafel dekken voor je. Dan breng ik een mix-en-match aan (vintage) bloemenservies mee, tafelkleed, bestek en bloemen mee en dek de tafel. Na afloop haal ik het allemaal weer op (desgewenst vuil). Zo heb je er geen omkijken naar!

 

 

 

Wat zet ik op tafel?

Mooi, de tafelaankleding is geregeld! Nu moet er nog voor de inwendige mens gezorgd worden. Als je alle genodigden deelgenoot wilt maken van de organisatie van de babyshower, kun je afspreken dat iedereen iets lekkers meebrengt. Dit vereist wel wat coördinatie; je wilt niet met 50 cupcakes en 2 sandwiches aan tafel zitten…! Bedenk dus wat je op tafel wilt hebben bij een high tea; scones (natúúrlijk), bonbons, sandwiches met kip/zalm/kaas, (hartige) muffins, een soepje. Laat iedereen aangeven wat ‘ie wil maken en dan ben je in principe klaar. Máár… kun je dit er niet bij hebben op je takenlijst voor de babyshower? Dan kan ik ook de high tea voor je laten verzorgen! Deze kan “gewoon”, vegetarisch, glutenvrij of lactosevrij gemaakt worden, maar altijd van voornamelijk biologische producten en op het seizoen. De inhoud varieert, maar ik kan je garanderen dat deze altijd van topkwaliteit is! Ik breng de high tea gelijk mee wanneer ik het servies kom brengen of de tafel kom dekken, dus ook hier heb je geen enkele zorg om. Gemak dient de mens, zullen we maar zeggen! En helemaal leuk om een (zelfgebakken) taart of tulband of kleine hapjes aan te kleden met een mooie taarttopper (hieronder klik je direct door naar deze producten)! Mooie servetten in hartvorm passen hier natuurlijk ook perfect bij!

Nu is het alleen nog zaak om de aanstaande moeder op de juiste tijd op de juiste plaats te krijgen…! Maar dát laat ik graag aan jullie zelf over!

Babyshower-tafelspelletjes

Eenmaal aan tafel kun je wat kleine spelletjes doen ter onderbreking. Wie de meeste antwoorden goed heeft, wint eeuwige roem! Een paar ideetjes voor inspiratie;

Babyfoto raden: laat iedereen van tevoren een babyfoto van zichzelf mailen naar de organisator. Print de babyfoto's uit en hang op een bord. Laat iedereen een antwoordformulier invullen of koppel dit aan het evt. geven van cadeaus

 Babyvoeding proeven: koop een aantal potjes babyvoeding, plak het etiket af en voorzie het potje van een nummer. Laat iedereen op een antwoordformulier de smaak van het potje invullen. Gelukkig kun je ná deze spelronde de gekke smaken weer vergeten en genieten van een écht lekker hapje!

ABC babynamen: laat iedereen op een antwoordformulier babynamen verzinnen van A tot en met Z. Wie het eerste voor alle 26 letters van het alfabet een naam heeft ingevuld heeft gewonnen! Je kunt er eventueel zelf nog categorieën aan toevoegen. Alleen jongens- of meisjesnamen, alleen Nederlandse of juist géén Nederlandse namen, namen uit Disney-films enz.

Babyshower-voorspelkaartje invullen: hierop kun je een gok doen naar de naam en geboortedatum. Ook kun je hier een lieve wens voor het kindje invullen. Omdat de kaartjes een lief klein formaat hebben, kunnen ze heel leuk in een klein doosje bewaard worden. Je vindt de kaartjes in de shop (zie slideshow hieronder).

Nu heb ik het over uitnodigingen en antwoordformulieren, maar poeh, moet je daar ook nog over nadenken…? Nee joh, je bestelt op de website voor slechts € 1,39 een printable met een babyshower-uitnodiging en formulieren die je kunt printen en zo vaak gebruiken als je wilt. De printable is er met blauwe, roze en okergele letters.

 

 

 

 

 

Verder is het ‘t allerbelangrijkst dat iedereen het naar zijn zin heeft op de babyshower,  en vooral de aanstaande moeder! Voor haar mag dit een onvergetelijke middag zijn! Ik kan daaraan bijdragen, vind jij dit een goed idee? Stuur me dan vooral een berichtje,  dan kunnen we samen afstemmen hoe we dit kunnen doen!

In de slideshow hieronder vind je trouwens de producten die ik eerder al benoemde of waarvan ik denk dat je die perfect bij een babyshower kunt gebruiken:

© 2021 - 2024 Cake Obsession Tablestyling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel