Servies huren en tafeldekken, hoe gaat dat in z’n werk?

Als ik servies huur om mijn tafel te dekken, wat dan?

Met een zolder vol servies en aanverwanten ben ik m’n liefhebberij gaan inzetten voor Cake Obsession Tablestyling. Dat moest ook wel, want anders zou het echt nérgens op slaan dat ik bijvoorbeeld 100 gebaksbordjes heb staan. Onder andere dit was de aanloop naar de verhuur van servies. Ik bedacht dat als mensen setjes servies kunnen huren, dit supermakkelijk zou zijn. Want ja, dan heb je weer eens wat anders op tafel staan bij je high tea. En je hoeft het dan niet te kopen.

Ik verhuur servies los, dus als je 9 gebaksbordjes, 17 kop en schotels en 3 theepotten nodig hebt, dan kan dat. Maar je kunt ook aangeven dat je een high tea-set voor bijvoorbeeld 4 personen nodig hebt. Dan zorg ik dat je een complete set met gebaksbordjes, onderbordjes, kop en schotels, theepotten en andere toebehoren “krijgt”.

Gehuurd servies; ophalen of brengen?

Je kunt ervoor kiezen het servies bij mij op te halen en terug te brengen. Ik zorg dat het in kratten zit die je achterin je auto zet.

Of, ik kom het brengen en ophalen. In Purmerend en Zuidoostbeemster is dat gratis, daarbuiten (tot 25 km in een straal rondom Purmerend, met uitzondering van Amsterdam Centrum) gaat dat tegen een kilometervergoeding. Voordeel hiervan is dat je de deur niet uit hoeft, je hoeft alleen maar thuis te zijn op de afgesproken breng- en ophaaltijden.

Het enige dat je verder nog hoeft te doen, is de boel op tafel gooien. Nou ja, niet letterlijk hè, dek de tafel naar eigen inzicht met de spullen die je gehuurd hebt.

Tips om met je gehuurde vintage servies de tafel te dekken

 Heel voor de hand liggend: gebruik een schoon, gestreken tafelkleed. Je kunt kiezen voor een effen kleed, het  servies met bloemetjes is druk genoeg van zichzelf. Maar voor een heerlijk "eclectisch" resultaat kun je ook kiezen voor een kleed met bijvoorbeeld bloemetjes, of een pastel streepje of ruitje!

 Heb je geen tafelkleed, dan kun je eventueel ook kiezen voor placemats. Ik heb bij gebrek aan een kleed zelfs wel eens gebruik gemaakt van knalroze papieren placemats. Ook dat stond echt heel leuk!

 ♥ Voor een voller effect, kies ik er altijd voor om te werken met een onderbordje en een gebaksbordje. (Je kunt ook een dinerbord en ontbijtbordje nemen trouwens.) Je hebt dan 2 lagen, het ziet er chique uit en is ook nog eens praktisch; je hebt bij een high tea vaak hartig én zoet, je kunt dan het ene bordje voor hartig en het andere voor zoet gebruiken.

 Gebruik theetipjes om de tafel netjes te houden en je hoeft dan je theezakje niet op je schoteltje neer te leggen.

 Ik houd ervan om zowel etagères, taartplateaus en allerhande schaaltjes te gebruiken. Het voordeel van taartplateaus en schaaltjes is dat deze laag zijn en dus niet in het zicht staan. Zet de hogere elementen, zoals etagères, wat meer naar de zijkanten. Het is wel leuk om met verschillende hoogtes te spelen aan tafel.

Bloemen! Altijd bloemen op tafel! Of je nu verschillende kleine vaasjes vult met meerdere bloemen of bij ieder couvert één bloem neerzet, het maakt het gewoon af.

Nog veel makkelijker, tafeldekken met vintage servies!

Om je verder te ontzorgen, kan ik ook de tafel komen dekken bij je thuis. Of waar je maar wilt. Ik weet niet of je me volgt op Instagram of Facebook, maar ik zei het daar al eens; al zet je een tafel in het bos neer, ook daar kan ik naartoe met servies. Als je voor tafeldekken kiest, neem ik voldoende servies mee, en ik zorg voor het tafelkleed, bestek, en bloemen. Jij zorgt voor de tafel, stoelen, en het eten en ik dek hem. En er is nu ook de mogelijkheid om een high tea box te bestellen! Ook leuk trouwens, in de shop verkoop ik servetten, die je hier perfect bij kunt combineren!

Na afloop kom ik het servies en de andere spullen weer ophalen.

Moet ik afwassen bij het huren van een high tea servies?

De afwas doen, bah! Het is niet één van mijn hobby’s, moet ik eerlijk zeggen. Maar helaas is dat met dit vintage servies wel noodzakelijk; het mag niet in de afwasmachine. Om die reden bied ik ook een afwasservice aan. Je gooit de theepotten leeg, schraapt de etensresten van de bordjes en schalen en zet het servies terug in de krat(ten). Dan trek ik thuis mijn huishoudhandschoenen aan. Scheelt jou weer werk! Easy does it!

Dus, waarom stuur jij mij een berichtje om je te helpen met die high tea?

 Makkelijk! 

 Je hoeft zelf geen servies te kopen

Compleet ontzorgd

En een reden voor een high tea is er altijd wel, dus plan het in met je zussen, moeder en vriendinnen! Schroom niet om contact op te nemen met me en wie weet dek ik binnenkort je tafel met dat heerlijke vintage theeservies!

© 2021 - 2024 Cake Obsession Tablestyling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel