Cake Obsession heet niet voor niets...

Elders in de website leg ik al uit dat ik de naam die mijn bedrijf draagt al ruim 11 jaar geleden vastgelegd heb, in maart 2011. In diezelfde tijd legde ik nóg een naam vast, die ik nog steeds echt fan-tas-tisch vind; daar heb ik ook nog steeds wel ideeën bij, maar ik heb de naam toch weer losgelaten. Wie weet groeit daar ooit nog eens wat bij en kijk ik of ik de naam weer kan claimen. Maar Cake Obsession heb ik nóóit weg kunnen doen om de één of andere reden. Alsof het bij mij hoorde en ik een kwartje moest laten vallen om het idee goed te kunnen vormgeven. Dat heeft best lang geduurd trouwens; ik speelde echt wel met het idee om “er iets mee te gaan doen”, maar het echt in een vorm gieten kwam pas véél later. Via gesprekken met anderen, gesprekken met mezelf (!), veel om me heen kijken, alles opschrijven en weer doorstrepen kwam ik uiteindelijk tot dit idee.

Blijven bakken!

In 2011 bouwde ik voorzichtig een website, voornamelijk gericht op het bakken van taarten en cupcakes. Het was een beetje "showcasing", want echt op bestelling bakken kwam er niet veel van. Wat ik deed vond ik kennelijk toch niet goed genoeg om te verkopen. Ik ben wel altijd blijven bakken voor onszelf en nog steeds heb ik daar plezier in. De kinderen ook trouwens. Ook al zijn het geen enorme marsepeintaarten met geboetseerde figuren meer, ze zijn er nog steeds blij mee! En het gaat tenslotte om de smaak.

Die obsessie om te blijven bakken, van marsepeintaarten tot allerlei andere soorten, bleef stand houden. Ik verslind kook-/bakboeken (ook al heb ik er een aantal jaar geleden zeker 25 weggedaan), laat me inspireren op Instagram en kijk naar "bak-series". Voor verjaardagen (met name die van de kinderen) begin ik ook wel ruim op tijd met vragen wat voor soort taart ze willen. Dit jaar had ik het trouwens heel makkelijk; beide jongens wilden chocola met kersen. De één met veel chocola erbovenop ook, de ander met aardbeien erop. Maar bij één taart blijft het eigenlijk nooit... dit komt eerlijk gezegd door mijn tante en nichtje die in Noorwegen wonen; verjaardagen worden daar vaak in de middag gevierd met een kopje koffie of thee en heel veel, maar dan ook echt héél veel taart erbij. Allerlei verschillende taarten, opgesteld als een soort buffet. Ik werd destijds onmiddellijk verliefd op dat idee! Niet één stukje taart eten, maar van alles een beetje! En zo komt het eigenlijk dat we met verjaardagen in huize Tromp minimaal 3 taarten en allerlei andere zoete dingen op tafel hebben staan. Zodat je lekker de hele tijd wat kunt proeven. En natuurlijk zijn we ook wel gek op hartig, zo is het niet, maar de taart blijft altijd op tafel staan (tot 'ie op is natuurlijk). Je kunt trouwens hier wat (linkjes naar) favoriete recepten vinden, voor wat inspiratie voor een volgende verjaardag of je eigen high tea!

Obsessie

Echt een obsessie dus; taarten, zoet, een tafel vol op mooie plateaus, etagères, bordjes en schalen, ik vind het er bij ons bij horen... En om die reden vind ik de naam Cake Obsession bij mij passen. Uiteraard heb ik ook al gehoord dat mensen verwachten dat er, vanwege de naam, taart te koop is bij mij. Die moet ik nu helaas teleurstellen, maar als je verder kijkt, zie je dat ik ontzettend leuke dingen te koop én in de verhuur heb! En wie weet ontwikkelt Cake Obsession zich wel zo dat dat erbij komt, op welke manier dan ook. Dus houd het in de gaten, zou ik zeggen! Dat kan je doen door me te blijven volgen op m'n blog of via Instagram of Facebook

 

© 2021 - 2024 Cake Obsession Tablestyling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel