Chocolade fudge taart
Oh zo machtig, maar wat een ontzettende traktatie. Plus, je hoeft alleen de bodem te bakken, de koelkast doet de rest!
Ooit gevonden in een Elle Eten, het recept kwijtgeraakt (oh wat een ramp!) en weer teruggevonden!
Ingrediënten
250 gr bloem
125 gr koude boter
75 gr witte basterdsuiker
1 ei
400 ml slagroom
3 el vloeibare honing
400 gr bittere chocolade
100 gr zachte boter
50 gr walnoten, grof gehakt (je kunt evt. variëren met pecannoten)
50 gr karamel fudge, in kleine stukjes
Verder nodig
Lage ronde taartvorm, 28 cm, ingevet
Meng voor het deeg in een kom de boter met suiker, bloem, ei en zout. Kneed het kort door tot je een samenhangend deeg hebt. Rol het tot een dikke worst en wikkel het in plastic folie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snij het deeg in plakken van 3 mm dik en beleg er de taartvorm mee. Druk goed aan zodat de bodem en randen van de taartvorm zijn bedekt. Zet de vorm ongeveer 15 min in de vriezer. Bak de taartbodem daarna in de oven in 20 min gaar. Laat afkoelen.
Maak intussen de vulling: breng in een pan slagroom en honing zachtjes aan de kook. Neem de pan van het vuur roer de chocolade en boter erdoor en blijf roeren tot alles is gesmolten en je een glanzend, glad mengsel hebt. Verdeel walnoten en stukjes fudge over de taartbodem. Schenk de chocoladevulling erover en laat de taart ca 3 uur in de koelkast opstijven.