Hoe het allemaal begon voor Cake Obsession

Heel, héél lang geleden begon ik met bakken. Volgens mij was het omdat ik een bakpakketje kreeg van een vriendin, die het wel wat voor mij vond. Tsja, dat had ze dus heel goed ingeschat. Maanden, zo niet jaren achtereen bakte ik me een ongeluk voor welke gelegenheid dan ook, deed zelfs mee aan een wedstrijd (waar ik eerste werd) en volgde cursussen. De kasten puilden uit van ingrediënten en bakspullen en ik dacht erover om "iets te gaan doen met taarten". Maar verder dan het vastleggen van een domeinnaam en het voorzichtig in elkaar knutselen van een website kwam het eigenlijk niet. Om de één of andere reden voelde het niet alsof ik goed genoeg was om er écht mijn werk van te maken. Misschien te perfectionistisch, misschien omdat ik er toch  niet de tijd voor kon nemen. Ondertussen kwam er ook een eerste kindje en ging uiteraard mijn aandacht daar véél meer naar uit en bleven de bakspullen met steeds langere tussenpozen ongebruikt in de kast staan.

Liefde voor bakken, maar ook voor servies

Nog een sprongetje terug in de tijd; véél (echt véél) langer geleden, ik was nog een klein meisje dat regelmatig op zondag bij opa en oma op bezoek ging. Zij dronken altijd thee en koffie uit Engels servies en dat vond ik maar wát mooi! Ik was veel te wild en klunzig om daaruit te mogen drinken, dus ik moest helaas toekijken. Opa en oma hadden ook elk een eigen kop en schotel en daar werd niet vanaf geweken. Dat ik dat servies zo mooi vond zijn ze kennelijk niet vergeten, want nadat zij beiden overleden waren, kreeg ik een aantal van die kopjes en schotels, waaronder het favoriete setje van oma. Ze staan achterin de kast, ik gebruik ze niet omdat ik véél te bang ben dat er iets mee gebeurt. Toch kijk ik er met regelmaat naar, omdat dit waarschijnlijk een zaadje heeft geplant voor de liefde voor servies.

Terug in het heden, of tenminste, terug naar een jaar of 2, 3 geleden. Die domeinnaam-registratie moest weer verlengd worden. Het kost eigenlijk bijna niets, dus ach waarom ook niet. Maar ergens begon er toch iets te knagen... waarom niet beginnen aan iets waar je blij van wordt, wat houdt je tegen? Ik kon wel 100.000 beren bedenken, maar ik merkte wel steeds meer dat ik iets wilde doen. Al was het maar iets kleins. Uiteindelijk hakte ik in mei vorig jaar de knoop door en begon écht met bedenken wat ik wilde gaan doen en welke kant ik op wilde. Het proberen een website te maken ging van start en per 1 oktober 2021 heb ik me laten inschrijven bij de KvK!

Inspiratie en vintage taartservies

Blijf hier mijn blog volgen, ik wil je meenemen in de ontwikkelingen, ups en downs vanaf de start van Cake Obsession. Want vanaf nu is dit jouw adres voor taartservies, tafelstyling en de aankleding van je high tea.

© 2021 - 2024 Cake Obsession Tablestyling | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel